Vaxgjutform

År 2021 fick föreningen 14 000 kr från Sala sparbank  genom det som kallas Miljonen. Sala sparbank delar årligen ut 1 miljon kronor till föreningar för aktiviteter som leder till hållbarhet.

Stort tack till Sala Sparbank!

Föreningen har köpt in en vaxgjutform för pengarna. Medlemmarna kan hyra vaxgjutformen i 3 dagar till en kostnad om 100 kr.

Vill du hyra både vaxsmältare och vaxgjutform kostar det 150 kr i  3  dagar.

Vaxgjutform

Vaxgjutformen är portabel och det följer med en instruktion hur den ska användas. Du kan också hitta bra information på webben.

Den är vattenkyld så du behöver en slang för att koppla den till en kran. Pensel och skrapa finns med. Pensla först formen med honungsvatten så lossnar mellanväggen lättare. Du häller uppvärmd, flytande vax i formen, trycker till och skär bort överflödigt vax, som hamnar i lådan med kallt vatten. Det tar endast ca 1 -2 minuter att  gjuta en mellanvägg. Skär därefter mellanväggen efter önskat mått.

Genom att använda ditt eget vax till mellanväggar bidrar du till en hållbarare värld; inga kostnader för att skicka iväg ramar för smältning och rengöring. Du minskar dessutom risken för sjukdomar genom att använda ditt eget vax, och vaxet innehåller material från omgivningen där du bor.

Vaxgjutformen finns hos Zenita Bratt i Heby  där du hämtar och lämnar den.
Ring eller mejla för att boka tid för uthyrningen!
Mobilnr: 070-948 61 25
Mejadress: vbf.kassor@telia.com
Adress för avhämtning: Hedåsvägen 2 Heby ligger vid Folkets Park